Friday, January 15, 2016

STEVIA



Stevia pengganti gula. 
Pelbagai stevia telah kami sekeluarga cuba , pelbagai produk dalam pelbagai bentuk, serbuk, cecair, titik dan daun asli kering. 

Setelah beberapa tahun mencuba rasanya first time cuba adalah pada tahun 2013, wow lamanya masa berlalu cepat nya masa bergerak. 
Ini lah produk yang kami sekeluarga suka. 

Kenapa nak beralih ke stevia?

1- bukan lah nak beralih sepenuhnya terutama bagi kita yang Alhamdulillah masih sihat, cuma bagi kami bermula dari awal untuk mengurangkan penggunaan gula yang diproses. 
2- stevia tidak akan menggemukkan sebab ianya tiada glucose. 
3- pelbagai menu telah kami guna dalam masakan dan minuman dengan stevia. 
a- kuih cara
b-bubur jagung
c- pengat pisang
d- air teh/guna/sirap
e- cereal menu saparan pagi /supper 
f- oat menu sarapan pagi

4- berdasarkan pengalaman sendiri, bila seorang pesakit kecing manis yang telah melalui pembedahan buang isi tapak kaki, setelah keluar daripada hospital beliau telah mengikut nasihat doktor tiada lagi gula. 
She is so depress. Biasalah orang yang sudah senior citizen, makan tawar, minum tawar. Hilang selera masakan. Jadi badan pun lemah. 
Bila saya berikan dia stevia rcc ini, beliau letakkan setitik dlm minuman kopi dan air teh.
Alhamdulillah, lukanya cepat kering, walau pun dia ambil air manis (stevia) bacaan gula dalam badan tidak lagi naik macam dulu.
Saya ada menyampaikan kepada beliau bahawa berdasarkan testimoni steviarcc, boleh digunakan untuk titik atau letakkan dalam sedikit air dan dibasuhkan pada luka kencing manis itu, insyaAllah akan cepat kering. 
Bukan setakat makan , pakai secara luaran pun boleh. lebih cepat kesannya, 

Itu pengalaman saya, macam mana pengalaman you all yang lain. 


1 titik #steviarcc bersamaan 3 sudu teh gula. Cukup manis tu.
sebotol boleh sehingga 300 titik. 
1 titik #steviarcc untuk 200ml air.

Bahan SteviaRCC: stevia extract & Reverse Osmosis Water.

Jika berkenan : WA 013 3191256
Sebotol RM50 
Jom jadi ahli, anda lebih untung , sebotol RM30.

No comments:

Post a Comment